U ontvangt een erfenis

Successierechten is de belasting die je betaalt over een erfenis. Successierechten moeten ook niet direct bij het accepteren van een erfenis worden voldaan. Het duurt ongeveer vier maanden, voordat u hierover bericht ontvangt van de belastingdienst. Het voldoen van de successierechten kan op langere termijn worden gedaan. U wordt er nadrukkelijk op gewezen, dat u een deel van de erfenis moet reserveren aan successierechten. De regels hiervoor veranderen bijna ieder jaar. Via diverse fora wordt hierover gepubliceerd. Als u zich gaat verdiepen in de afhandeling van een erfenis en de successierechten, bekijk dan goed of u betrouwbare en actuele informatie leest.

Wat zijn successierechten

Successierechten zijn sinds 2010 geen juridische term meer. Men spreekt sindsdien over erfbelasting. Indien u naar de term successierechten zoekt op internet, dan kun u deze beter door de nieuwe term vervangen. U treft dan vaak meer actuele informatie aan. De term komt oorspronkelijk uit de wet en heeft bij de publieke opinie altijd verbaasde blikken opgeleverd. Indien u te maken krijgt met een erfenis en daar belasting over moet maken, dan is administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg uw specialist, die alle aspecten en de consequenties van het aanvaarden van een erfenis, met u kan bespreken en u daarover adviseert.

De dienstverlening van Zuijdervliet & Turkenburg

U helpen met de afhandeling van het betalen van erfbelasting is niet de enge activiteit van administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg. We zijn een allround dienstverlener in de financiële administratie en advisering. Onze dienstverlening richt zich met name op:

  • Opstellen van jaarrekeningen voor ondernemers
  • Volledig of gedeeltelijk voeren van financiële administratie
  • Loonadministratie
  • Het begeleiden en opstellen van belastingaangiftes
  • Fiscaal advies, bedrijfsadvies en bedrijfsovernames

Laat ons helpen om uw successierechten correct af te handelen

Bij het afhandelen van de erfbelasting en alle andere financiële vraagstukken zijn we u als praktisch ingestelde experts natuurlijk graag van dienst. We laten keer op keer zien, dat we uw vertrouwen waard zijn en werken altijd op de meest effectieve manier. Dat doen wij, omdat we begrijpen dat u niet zit te wachten op onnodige kosten en tijdverlies. Voor meer informatie en het maken van een persoonlijke afspraak belt u met administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg op telefoonnummer 0172-444449.