Belasting betalen, waarom eigenlijk?

Inkomstenbelasting is voor de overheid de belangrijkste bron van inkomsten voor de staatskas. Het klinkt natuurlijk geweldig als niemand meer inkomstenbelasting zou moeten betalen. Wat dat betreft is Nederland helaas geen oliestaat, waarbij de staat zoveel inkomsten heeft, dat er door de inwoners geen inkomstenbelasting hoeft te worden betaald. In Nederland betalen ondernemers en particulieren inkomstenbelasting, omdat er anders geel geld zou zijn voor de dienstverlening van de overheid, zorgverlening, infrastructuur en andere belangrijke onderwerpen die iedereen aangaan.

De aangifte inkomstenbelasting, de ontwikkelingen

De belastingdienst is voortdurend in beweging met het doel de aangiftes inkomstenbelasting zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat is een flinke uitdaging, omdat de regels divers en complex zijn. Toch slaagt men er, zeker in verhouding met het buitenland, goed in om standaardbedragen op voorhand te vermelden en u als individu zo min mogelijk werk te bezorgen. Voor particulieren zonder bijzondere situatie is het invullen van de aangifte inmiddels kinderspel. Met het toenemend gebruik van mobiel internet is door de overheid geanticipeerd door, voor het invullen van de aangifte, een eenvoudig werkende applicatie aan te bieden. De verwachting is dat de aangiftes inkomstenbelasting van ondernemers ook eenvoudiger zullen worden. Deze aangiftes zijn echter door de variatie aan regels wel moeilijker te standaardiseren. Gelukkig heeft u als ondernemer de beschikking over diensten van een administratiekantoor om het lastige- en soms vervelend gevonden- werk, voor u te doen.

Hoe kiest u een administratiekantoor voor uw inkomstenbelasting aangiftes?

Het selecteren van een geschikt administratiekantoor is geen dagelijkse kost. Om u bij uw keuze verder te helpen, geven we u graag wat aandachtspunten om deze keuze eenvoudiger te maken:

  • Vergelijk de aanbieden en offertes van verschillende bedrijven
  • Kies voor een administratiekantoor in de buurt voor korte lijnen
  • Kies een kantoor dat uw vertrouwen waard is
  • Lees recensies en vraag uw omgeving naar positieve ervaringen
  • Vraag de de expertise van het kantoor met uw specifieke situatie

Zuijdervliet & Turkenburg verzorgt uw inkomstenbelasting optimaal

Administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg zorgt voor een optimale dienstverlening bij alle zaken die met uw financiën te maken hebben. We zijn laagdrempelig en werken op een praktische manier in uw belang. We voorkomen onnodige kosten en schakelen uitsluitend specialisten in op het moment, dat dit echt noodzakelijk is. Dat scheelt u flink in de portemonnee. Wilt u meer weten over onze praktische benadering of wilt u direct een afspraak maken? Bel ons dan op telefoonnummer 0172-444449.