U ontvangt een erfenis

Erfbelasting betalen is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u een erfenis ontvangt. Toch is het het belangrijkste onderdeel van de afwikkeling van de erfenis. Het is begrijpelijk om niet gelijk bij de erfbelasting stil te staan als u veel andere zaken rond de nalatenschap af te wikkelen heeft. Vaak zal een notaris een van de eersten zijn die u hierop wijst. In het slechtste geval meent u de erfenis netjes verdeeld te hebben en komt de belastingdienst onverwacht met de formulieren op de proppen. Om de plotselinge confrontatie met het betalen van erfbelasting te voorkomen, is het verstandig om in een vroegtijdig stadium de regels door te nemen. Heeft u hierbij hulp nodig? Schakel ons dan in.

Erfbelasting betalen? Hoe werkt het?

De nalatenschap van een overledene vertegenwoordigt een bepaalde waarde. U bent als erfgenaam verplicht deze waarde aan de belastingdienst te melden, zodat aan u een aanslag erfbelasting kan worden opgelegd. In principe worden partner, kinderen en ouders van de overledene minder zwaar belast dan overige familie en personen zonder biologische band. De regels rondom erfbelasting zijn specifiek en soms lastig te begrijpen. Bij de belastingdienst is er zelfs een speciaal belastingkantoor voor, dat de specifieke kennis in huis heeft om de aangiftes erfbelasting correct te kunnen afhandelen. Administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg heeft de specialistische kennis in huis om u te kunnen begeleiden bij het opstellen van de aangifte.

Zelf uw aangifte doen?

We geven u het advies om met de volgende onderwerpen rekening te houden:

  • Verdiep u in de materie door de informatie erover te lezen
  • Vraag mensen die het zelf deden om advies
  • Verzamel de beschikbare gegevens van de erflater en rangschik deze
  • Vul de aangifte in en voer de correcte berekeningen door, denk om aktes
  • Twijfel u over de juistheid van uw aangifte? Schakel een specialist in

Uw aangifte erfbelasting is bij ons in goede handen

Wilt u informatie over dit onderwerp of meer weten over de manier waarop u te werk kunt gaan? Schakel dan administratiekantoor Zuijdervliet & Turkenburg in. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0172-444449. Onze specialisten beschikken over de contacten met de belastingdienst, notarissen en bij de gemeenten. Wij zorgen voor een correcte behandeling van alle betrokkenen en hebben een objectief oordeel. Wij helpen u graag met de aangifte erfbelasting.