Advisering ondernemingsvorm

Als natuurlijke persoon (eigenaar van een eenmanszaak of vennoot in een firma) is uw winst onderworpen aan inkomstenbelasting.
Bij oprichting of omzetting in een rechtspersoon (B.V.) is de winst onderworpen aan vennootschapsbelasting.
De fiscale- en juridische verschillen tussen deze ondernemingsvormen worden door ons beoordeeld en wij adviseren u in het kiezen van de juiste rechtsvorm, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen.

Administratieve werkzaamheden in het MKB

Financiƫle administratie

De administratie is voor veel ondernemers in het MKB een regelmatig terugkerend hoofdpijndossier. U bent tenslotte geen ondernemer geworden om veel van uw tijd met de administratie bezig te zijn. Uitbesteden is voor u vaak een goede oplossing. Heeft u hulp nodig ? Schakel dan echte vakmensen in een neem contact op met Zuijdervliet & Turkenburg.

Loonadministratie

Voor ondernemers met personeel in dienst verzorgen wij de complete loonadministratie.
Wij verzorgen de maandelijks terugkerende werkzaamheden zoals: loonstroken, loonaangiftes e.d. maar wij zijn ook op de hoogte van bedrijfstakafhankelijke regelingen en geven advies met betrekking tot het arbeidsrecht.

Jaarrekening

Wij helpen graag bij het opstellen van jaarrekeningen voor eenmanszaken, VOF, stamrecht en pension bv’s. Wij doen uitsluiten samenstelopdrachten, dit houdt in dat we geen controleopdrachten uitvoeren. Wanneer u zorgt dat uw administratie op orde is, dan levert ons dat veel tijdswinst op bij het samenstellen van de jaarrekening. Naast het opstellen van jaarrekeningen kunnen wij ook met behulp van tussentijdse cijfers prognoses opstellen, bijvoorbeeld voor financieringsaanvragen.