De overheid is afhankelijk van uw geld

Belasting betalen of terugkrijgen? Iedere inwoner van Nederland heeft ermee te maken. Soms heeft u zelfs als Nederlander in het buitenland een verplichting tot het betalen van belasting in Nederland of heeft u zelf de keuze gemaakt om uw belasting in Nederland te voldoen. De Nederlandse overheid is voor het belangrijkste deel van haar inkomsten afhankelijk van de betaalde belasting. U wilt de aangifte toch niet zelf doen? Schakel dan onze experts in.

De regels van de belasting

De regels die door de overheid en de belastingdienst worden opgesteld gaan voortdurend met de ontwikkeling mee. Economische ontwikkelingen en overheidsuitgaven spelen een belangrijke rol bij de op te stellen belastingregels. In de basis betaald iedereen die inkomen heeft een vorm van belasting. Politieke invloed is bepalend bij de tarieven die u betaald. Wijziging van het complete stelsel kost vele jaren, maar de jaarlijkse wijzigingen zijn weliswaar vaak klein, maar kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor uw persoonlijke situatie. Om ondernemers de mogelijkheid te geven om ook in economisch slechtere tijden de mogelijkheid te geven om te blijven bestaan, zijn er talloze voorzieningen getroffen om ondernemers te ondersteunen bij de bedrijfsvoering. Deze regels wijzigen met grote regelmaat. U moet specialist zijn om al deze regels te kennen en toe te passen.

Hoe voorkomt u legaal dat u teveel belasting betaald?

We geven u graag een aantal aanraders die u kunnen helpen om te voorkomen dat u te veel belasting betaald. Of erger, dat u terug moet betalen op een moment dat u dit niet goed uitkomt.

  • Zorg dat uw inkomensgegevens bij de belastingdienst actueel zijn
  • Vraag naar de mogelijkheden als uw inkomen daalt
  • Informeer bij de gemeente en de belastingdienst naar mogelijkheden
  • Kies voor een betrouwbaar administratiekantoor
  • Ga naar voorlichtingsbijeenkomsten

Hulp nodig bij het opstellen van uw aangiftes belasting? Bel ons!

Zuijdervliet & Turkenburg is een modern administratiekantoor in Alphen aan den Rijn. We geven praktische adviezen, geven u tips en zorgen voor het optimaal bijhouden van uw administratie. U kunt bij ons terecht voor het bijhouden van uw financiële administratie, fiscaal advies, het begeleiden van uw bedrijfsovername. Onze aanpak is gericht op een zo voordelig mogelijke werkwijze in uw persoonlijk- en bedrijfsbelang. Voor meer informatie en het maken van een afspraak belt u met telefoonnummer 0172-444449.